RSS

Анакин Соло

Кратки данни: Анакин Соло е роден в 28г. Негови родители са Хан Соло и Лея Органа Соло. Анакин е брат на Джейна и Джейсън Соло. От трите деца на Хан и Лея, Анакин е най-могъщ в Силата. Мнозина мислят, че някой ден Анакин ще стане най-могъщият джедай в Галактиката. Още от най-малка възраст Анакин се сблъскал със смъртоносни опасности. По-късно той е ученик в джедайскатата академия на Люк Скайуокър. Там Анакин изучава същността на Силата.

Основни сведения: Анакин Соло наследил много от качествата на своя дядо Анакин Скайуокър. Анакин Соло е добър пилот и механик. Освен това той има невероятен талант в Силата. Когато Анакин бил в утробата на майка си Новата република е заплашена от клонинга на император Палпатин. Клонингът използва Галактическото оръдие (ново супероръжие), за да тероризира Галактиката. Освен това клонингът на императора се опитал да всели духа на Палпатин в тялото на Анакин. Клонингът обаче бил убит и не могъл да осъществи плана си.

Малко след раждането си Анакин е отделен от родителите си. Той живял на изолираната планета Анот. Там за него се грижела Уинтър. Имперските сили обаче успели да отвлекат Анакин. Войските на Новата република обаче освободили Соло. След този опит Хан и Лея върнали Анакин на планетата Корускант. Там за него се грижели Трипио и Чубака.

Соло е тихо дете. Докато Джейсън и Джейна играят помежду си Анакин седи сам. Соло живее в свои собствен свят. Анакин рядко говори, но е изключително умен. Още докато бил в люлката си Соло ремонтирал и усъвършенствал своя дроид бавачка. Когато Анакин станал на седем години е въвлечен в криза, която станала на планетата Корелиа.

Злодеи се опитали да превземат планетарните регулатори на Корелиа. Те искат да овладеят силите на системата и да ги използват като оръжие. Анакин успял да открие скрития регулатор на Дрол. Соло го активирал само като го докоснал.

Когато станал на единадесет години Анакин започнал да се обучава за джедай при своя чичо Люк Скайуокър. В джедайската академия на Явин IV, Соло се сприятелил с девет годишната Тахири. Двамата заедно преживели много приключения. В древен ситски храм имало затворени души на деца на масасите. Тахири и Анакин освободили душите на децата. Двамата събудили древния майстор джедай Икрит и върнали дълго изгубения меч на Оби-Уан Кеноби.

Докато се обучава за джедай Анакин тренира своите пилотски умения на Корускант. Той се превърнал в способен пилот. Когато в 41г. Юзан Вон нахлули в Галактиката, Анакин използва пилотските си умения.

На тринадесет годишна възраст Соло лети с „Хилядолетния сокол”, за да помогне на планетата Сернпидал. Сернпидалската луна се насочила към повърхността на Сернпидал. Анакин задържал „Хилядолетния сокол” възможно най-дълго, за да качи колкото се може повече от жителите на планетата. За съжаление уукито Чубака не успяло да се качи на борда на кораба. В резултат на това Чубака загинал заедно със Сернпидал.

Смъртта на обичаното ууки променила начина на живот на семейство Соло. Хан обзет от злоба и тъга обвинил за смъртта на Чубака, Анакин. Изминали много месеци преди баща и син да се сдобрят.

Анакин и Джейсън продължили своето обучение в джедайската академия. По време на обучението между двамата се появили различни възгледи за това как трябва да се използва Силата. Според Анакин, Силата е оръжие и джедая трябва да я владее изцяло. Освен това Анакин мисли, че в опита си да предотвратиш злото трябва да използваш Силата като оръжие за нападение. Джейсън е по-сериозен, спокоен и тих. Той вярва, че всеки опит да атакуваш със Силата води към тъмната страна.

Този дебат се води малко преди битката на Фондор. Корелианците искат Анакин отново да активира древните регулатори на Корелиа и да използва Централната станция като оръжие, за да унищожи флотата на Юзан Вон. Джейсън чрез Силата усетил, че използването на такова мощно оръжие като Централната станция може да доведе до масово убийство. Анакин също бил против. Корелианците обаче и без помощта на Соло задействали Централната станция и стреляли. В резултат на стрелбата били унищожени флотата на Новата република и флотата на Юзан Вон. Анакин обвинявал себе си и Джейсън за жертвите.

Когато Юзан Вон доближили до Явин IV, те заплашили джедайската акдемия. Анакин се втурнал да спасява джедаите. Той освободил от плен Тахири. Освен това Соло намерил съюзник на име Вуа Рапунинг (ренегат от Юзан Вон). Рапунинг разказал на Анакин много неща за Юзан Вон. Благодарение на тези разкази Соло придобил по-добра представа за Юзан Вон.

Въпреки продължаващата война, разрастващия се хаос и разрушения в сърцето на Анакин има място за любов. След спасяването на Тахири, Соло открил, че усеща привързаност към нея. Тя чувства същото. Докато си пробиват път през територията на Юзан Вон, Анакин и приятелката му стигнали до планетата Яг’Дхул. Там Соло и Тахири се целунали за пръв път.

Междувременно много джедаи се питат, кой е най-достоен да заеме мястото на Люк Скайуокър и някой ден да застане начело на джедайската академия. За този пост тайно мечтаят доста кандидати. Разрастващата се война срещу Юзан Вон дала отговор на този въпрос. Анакин е най-достоен да застане начело на джедайската академия и да бъде водач на джедаите. Заради своето благородническо потекло и бурна природа Соло станал популярна фигура сред джедаите в Новата република.

Анакин повел група джедаи към планетата Миркр (която е завладяна от Юзан Вон). Целта на групата е да унищожи лаборатория за клониране на ворнскъри. Ворнскърите са хищници. Те нападат същества, които използват Силата. Мисията завършила катастрофално. Юзан Вон убили Анакин, пленили Джейсън Соло, а Джейна успяла да избяга. Чрез Силата семейството на Анакин усетило неговата смърт.

Анакин има черна коса и сини очи.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.