RSS

Паш Кракен

Паш Кракен е син на генерал Ериън Кракен. Когато бил на тринадесет години Паш показал изключителни пилотски умения. Кракен знае за злините, които върши император Палпатин. Ето защо Паш иска да се включи в борбата срещу Галактическата империя.

Ериън насърчил сина си да отиде във военната академия на Венсенор. Много от завършилите тази академия се присъединили към Бунтовническия съюз. Ериън направил на Паш фалшиви документи за самоличност. По този начин Кракен нямало да привлича вниманието на имперските сили.

Освен чудесен пилот Паш се оказал и добър тактик. По време на бойните симулации Кракен измисля нестандартни и безразсъдни бойни тактики. Тези тактики обаче винаги носят победа за Паш. Освен това Кракен се показал като добър лидер.

Паш е най-добрия пилот от неговия випуск, който завършил академията. След завършването си Кракен отишъл в имперската флота. Там той е командир на ескадра (всичките изтребители на един звезден разрушител). Една ескадра има седемдесет и два изтребителя. Паш заедно със седемдесет и двамата пилоти под негово командване се присъединили към бунтовниците. Тази постъпка предизвикала голям скандал. Скандалът обаче бил прикрит. Дезертирането на толкова много пилоти наведнъж смутило висшето командване на имперската флота. Дарт Вейдър лично разследвал случая.

Дезертьорите били наречени от Бунтовническия съюз, Ятото на Кракен. Тези пилоти се събрали в системата Ксикуин. Паш не само ръководи, но и лично участва в нападенията над имперските сили. Когато Ксикуин трябва да бъде изоставен Кракен предложил да дезинформират имперската флота. Благодарение на тази дезинформация бунтовническите изтребители успели да избягат. По-късно Паш измислил нова бойна маневра. Тя останала в историята под името „Извъртането на Кракен”.

След битката на Ендор, Паш служи в системата Дженерис. Дженерис се намира в сектора Атривис. Там Кракен и неговите сили защитават комуникационния център на Външния ръб. Когато Свирепия ескадрон обявил, че търси пилоти, капитан Паш напуснал охраната на комуникационния център. Кракен станал един от пилотите на Свирепия ескадрон. По време на първата си мисия Паш повредил звездния разрушител „Отмъщение”. След това Кракен участва в мисия на планетата Кесъл. Там Свирепия ескадрон освободил престъпници от организацията Черно слънце. След това престъпниците са изпратени да извършват саботажи на планетата Корускант (столица на Империята). Паш участва когато Свирепия ескадрон нападнал Корускант.

Когато Корускант станал столица на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз) Кракен се върнал на Дженерис. По времето на кампанията на върховния адмирал Траун срещу Новата република комуникационния център и планетата Дженерис са превзети от имперските сили. След смъртта на Траун, Паш продължил да служи на Новата република.

Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката, Кракен е майор. Той обаче временно изпълнява длъжността на генерал. Паш служи под командването на генерал Уедж Антилийз. В битката при Билбринджи, Кракен командва кораба „Паметта на Итор”. „Паметта на Итор” е заловен от Юзан Вон. Паш станал пленник. Той е освободен от силите на Галактическия съюз (наследник на Новата република).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.