RSS

Сена

Сена е висока жена. Дълги години тя работи като главен помощник на Гарм Бел Иблис. Сена помага на Гарм още от времето когато Иблис е сенатор в сената на Старата република. Миданил вижда огромната корупция в Старата република. Гарм казал на Сена, че ще дойдат още по-големи нещастия. Миданил напълно вярва в предвижданията на Иблис.

След провъзгласяването на Галактическата империя имперските сили убили жената и децата на Гарм на планетата Анхорон. Миданил помогнала на Иблис да преодолее скръбта си. След това Гарм, Мон Мотма и Бейл Органа започнали да изграждат Бунтовническия съюз. Сена помага на Иблис в това изграждане. Когато загинал Бейл Органа, Иблис загубил доверие в Мон Мотма. Бел мисли, че Мон иска да свали император Палпатин, за да може тя да властва над Галактиката. Сена подкрепя възгледите на Гарм.

Иблис събрал собствени войски и продължил да воюва срещу Империята. Миданил продължила да работи за Гарм. Иренес (шефка на сигурността), Сена и Иблис планирали и извършили много атаки срещу имперските сили. След смъртта на императора, Гарм чака управниците на Новата република да го повикат.

Този ден обаче все не идва. Сена разбрала, че Иблис е прекалено горд и няма да признае, че е сгрешил спрямо Мон Мотма. Миданил изпитва голяма любов и уважение към Гарм. Сена знае, че заради гордостта си Иблис никога няма сам да отиде в Новата република. Миданил заловила Хан Соло и го срещнала с Гарм. Хан поканил Иблис да се присъедини към Новата република.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.