RSS

Панака

Панака е роден на планетата Набу. Той обаче не е учил на родния си свят. Когато бил млад Панака се присъединил към силите за специално предназначение на Старата република. Благодарение на това той подобрил бойните си умения и тактиките си. По-късно Панака разбил пиратите, които действали в системата Набу.

След известно време той напуснал силите за специално предназначение и се присъединил към охраната на краля на Набу. Панака служи под командването на капитан Магнета и в продължение на тринадесет години охранява крал Веруна (владетел на Набу). След като Веруна е намесен в скандал той е принуден да напусне трона. Веруна се скрил, но умрял при загадъчни обстоятелства в 13г. пр.Имп. Магнета напуснал заемания пост защото не успял да защити Веруна. Тогава Панака бил издигнат в ранг капитан. Той отговаря за защитните сили на Набу, командва секретната охрана, охраната на кралския дворец и космическите защитни сили. Панака станал отгворен за сигурността на кралица Амидала (новата владетелка на Набу).

Той измислил план за защита на кралицата. Според плана кралицата се правела на една от своите прислужнички, а прислужничката играела ролята на кралица. В случай на опасност Амидала играела ролята на прислужничката Падме Набери, а нейната слугиня Сабе играе ролята на кралица. Тази размяна на ролите е използвана когато бойните дроиди на Търговската Федерация нападнали Набу. Панака е верен защитник на кралица Амидала по време на инвазията на Търговската Федерация. Той е известен с прозвището „най-бързите очи на Набу”, заради вниманието, което обръща на детайлите и пълната си вярност на Амидала. Панака е силен лидер и командва група пазачи разположени в град Тийд (столицата на Набу). По време на инвазията Панака осигурява защитата на кралицата.

Той придружил Амидала в нейното пътуване от Набу до Корускант. Когато кралицата се върнала на Набу, за да освободи народа си Панака е до нея. Той я прикривал докато нахлуват в двореца.

Десет години след инвазията е избрана нова кралица и Панака вече не е отговорен за сигурността на Амидала. Той служи на Джамила (новата кралица на Набу). В същото време Тайфо (внукът на Панака) отговаря за сигурността на Падме. По време на Войните на клонингите Панака е верен на канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Капитанът предоставял информация на канцлера за тайния брак на Анакин Скайуокър и Амидала. По времето на Империята, Панака станал моф и управлява сектора Чамел.

Tags: ,

петък, май 21st, 2010 at 22:13 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.