RSS

Хорус Кбаот

Хорус Кбаот е луд. Той е клонинг на майстор джедай Хоръс Кбаот. Хорус е джедай преминал на тъмната страна на Силата. Не е известно точно кога Хоръс е клониран. Съдейки по психическата нестабилност и раздвоението на личността, която има Хорус явно става въпрос за несъвършено клониране. Последното, което се знае за Хоръс е, че е участвал в проекта „Изходящ полет”.

В 27г. върховният адмирал Траун започнал своята кампания срещу Новата република. Траун намерил Хорус в тайната съкровищница на император Палпатин на планетата Затънтената земя. Лудостта на Кбаот го прави трудно предвидим. Той твърдял, че е убил имперския пазител на съкровищницата. След това Хорус поел властта над населението на Затънтената земя. Най-вероятно Кбаот е имперския пазител. Хорус говори за епична битка с имперския пазител, но това се дължи на факта, че Кбаот е луд.

Траун се нуждае от Хорус. Кбаот трябва да координира силите на върховния адмирал по същия начин, по който Палпатин чрез Силата обединявал войските си. Хорус отвърнал, че Траун няма какво да му предложи. Върховният адмирал предложил власт на Кбаот. Хорус отвърнал, че не желае власт над отдалечени светове. За Кбаот истинската власт е да налага волята си над населението всеки ден. Той иска да властва над жителите на Затънтената земя. Тогава Траун казал, че може да достави на Хорус джедаите Люк Скайуокър и Лея Органа. Кбаот отвърнал, че ще помогне на върховния адмирал, за да получи джедаите. Траун казал, че имперските сили ще заловят джедаите, а Хорус ще ги обучава както желае.

Когато върховния адмирал започнал да печели победи над Новата република желанието за власт на Кбаот се засилило. Скоро Хорус поискал да властва над Империята така както Палпатин. Кбаот е много могъщ в тъмната страна на Силата. Той може да изстрелва светкавици. Хорус обаче предпочита да използва Силата като налага волята си над другите.

Докато служи на Траун, Кбаот се усъвършенствал в координацията на имперските сили. Това е само малка част от неговите възможности. Когато пожелаел Хорус може изцяло да контролира умовете на жертвите си. Той ги карал да правят каквото пожелае.

Люк чул слуховете, че се е завърнал Кбаот. Скайуокър разбрал, че Хорус се намира на планетата Джомарк. Люк решил да посети Кбаот. Скайуокър кацнал на Джомарк и разговарял с Хорус. По време на престоя си Люк разбрал, че Кбаот е луд. Състрадателния Скайуокър се надява, че ще може да излекува Хорус. Лудостта на Кбаот обаче се оказала нелечима и Люк избягал от Хорус. Кбаот обвинил Траун, че не е способен да му доведе джедай за ученик.

След като върховният адмирал решил да атакува планетата Корускант, Хорус поискал да се върне на Затънтената земя. Кбаот убил генерал Ковел (имперския офицер, който трябва да поеме командването на имперския гарнизон на Затънтената земя). След това Хорус решил да поеме контрола над лабораторията за клониране (лабораторията се намира в планината Тантис на Затънтената земя). Двадесет души персонал обслужват лабораторията. Това означава, че Кбаот може да поеме контрола над тези двадесет мозъка и да си създаде своя армия от клонинги.

Новата република открила къде се намира клониращата лаборатория. Ударен екип е изпратен в планината Тантис. В екипа са Люк Скайуокър и Мара Джейд. В тях Кбаот видял бъдещи ученици. Хорус осъзнал, че не може да привлече Люк към тъмната страна на Силата. За това от отрязаната ръка на Скайуокър бил направен клонинг на Люк. Клонингът се казва Лююк. Скайуокър се изправил срещу Лююк в битка с лазерни мечове. Мара обаче успяла да убие клонинга на Люк. След това Скайуокър и Джейд се изправили срещу Кбаот. Хорус е убит от Мара.

Кбаот е висок, жилав, мускулест човек с неподдържана мазна коса и дълга брада. Той говори със силен дълбок глас. Заради лудостта си Хорус се отнася с презрение към другите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.