RSS

Уинтър

От детска възраст Уинтър служи в кралския двор на планетата Алдераан. Тя често е бъркана с принцеса Лея Органа. Причината за това е, че Уинтър има изтънчени и аристократични маниери. Тези маниери напълно подхождат на една принцеса. Освен това Лея и Уинтър са неразделни приятелки. Когато Органа влязла в политиката Уинтър станала нейна помощничка.

Уинтър има много ценни качества. Най-ценното обаче е фотографската и звукова памет, която Уинтър притежава. Уинтър запомня всичко, което вижда и чува. Паметта на Уинтър е използвана от семейството на Лея когато то подкрепило Бунтовническия съюз.

Бейл Органа (бащата на Лея) определил Уинтър да отговаря за доставките на бунтовниците. Когато Уинтър доставяла поредната пратка на бунтовниците, Алдераан е разрушен.

Уинтър обаче помни приятелите си, които загинали на планетата. Тя продължила да доставя ценна информация за Бунтовническия съюз. Уинтър участвала в много бунтовнически мисии. Заради своята памет Уинтър може да каже на бунтовниците за точното разположение на всяко нещо в имперските бази. Благодарение на паметта на Уинтър бунтовническите сили направили много точни карти. Имперските шпиони и имперското разузнаване не успели да разберат коя е Уинтър. Тя присъства в техните доклади като бунтовническият агент Х. Уинтър е сменила много имена докато работи за бунтовниците по времето на Галактическата гражданска война.

Тя има строг контрол над чувствата си. Уинтър се отнася сериозно към поставените задачи и никога не показва емоциите си. Мнозина казват, че нейното име напълно подхожда на нейния характер. Уинтър означава зима. Зимата  е студена, а Уинтър също е студена. Все пак понякога емоциите надделяват и Уинтър показва чувствата си. Така Уинтър се влюбила в алдераанеца Тайчо Келчу. Той също се влюбил в нея. На планетата Килпари, Уинтър се маскирала като принцеса Лея. В тази мисия тя получила подкрепа от Свирепия ескадрон. Когато Свирепия ескадрон атакувал планетата Корускант, Уинтър му помогнала. Тогава тя действа под името Рима Бореалис.

Когато Лея се включила в управлението на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз) Уинтър продължава да помага на Органа. Уинтър присъства на всички срещи, в които Лея участва. В много случаи принцесата се обръща за помощ към Уинтър. Благодарение на своята памет Уинтър казва на Лея кой какво е казал на срещите.

Когато начело на Империята е върховния адмирал Траун, Уинтър има за задача да открие имперския шпионин Делта. След това Уинтър е бавачка на Джейна и Джейсън Соло (децата на принцесата и Хан Соло). Отначало Уинтър мисли, че ногрите са достатъчна охрана на децата. След атаките на клонинга на Палпатин срещу Новата република, Уинтър отишла с Джейна и Джейсън на планетата Ню Алдераан. След това тримата се скрили на света Анот.

На Анот заедно с Уинтър, Джейна и Джейсън пристигнал и Анакин Соло (третото дете на Лея и Хан). Анакин Соло е още бебе. Малко по-късно Джейна и Джейсън заедно с дроида бавачка TDL и дроида GNK отишли на Корускант. Анакин останал с Уинтър. Местоположението на Анот е известно само на Уинтър, Люк Скайуокър и адмирал Акбар. Имперски агент обаче открил къде се намира Анот. Той съобщил за местоположението му на имперския посланик Фърган. Силите на Фърган нападнали Анот. Автоматичните защити на планетата не могли да спрат имперската атака. Уинтър се въоръжила, за да защити Анакин. Въпреки това бебето е отвлечено от Фърган. От Новата република дошли подкрепления и освободили Анакин. Хан и Лея решили повече да не разделят и да не крият децата си. Уинтър продължила да помага на Лея в отглеждането на децата.

Скоро след кризата на планетата Алманиа, Уинтър се омъжила за Тайчо Келчу. Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката, Уинтър отишла на планетата Мон Каламари. Там Уинтър работи като личен помощник на адмирал Акбар.

Уинтър е висока и красива жена с руса коса.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.