RSS

Изолдор

Принц Изолдор е роден на планетата Хапес. Той е смел и решителен. Хапес освен име на планета е и име на консорциум. Консорциума е толкова могъщ, че управлява шестдесет и три планети и област от Галактиката. В тази област е пълно с богаташи.

Изолдор е втори син на кралицата майка Та’а Чум. Кралицата майка управлява Хапес. Калан (по-големия брат на Изолдор) трябва да наследи трона. Принцът отраснал в лукс. Изолдор е доволен от живота си. Принцът никога не завиждал на Калан. Въпреки че няма да наследи престола Изолдор поддържа чудесна физическа форма. Принцът има добри акробатични умения. Изолдор е обучаван за пилот от единадесетата до петнадесетата си година. Той е най-младия пилот в историята на Хапес.

Когато принцът станал на деветнадесет години се случила трагедия. Калан е отвлечен. Вместо да поискат откуп похитителите убили брата на Изолдор. Убийството на Калан е политическо. Най-вероятно зад това убийство седи Секах (леля на Изолдор). Принцът решил да разследва убийството на Калан. Изолдор се представя за пират. В продължение на две години принцът търси кой е поръчал да убият неговия брат.

По време на търсенето Изолдор получил помощта на пирата Астарта. С негова помощ принцът заловил пиратския капитан Хараван. Разбрало се, че Хараван е убил Калан. Изолдор завел капитана на Хапес. Преди Хараван да бъде разпитан той мистериозно умрял в затвора.

Кралицата майка решила, че Изолдор трябва да наследи трона. Обществената структура на планетата е такава, че жените управляват. Мъжете се използват за размножаване и за физическа работа. Принцът се подчинил на желанието на майка си. Изолдор завел лейди Елиар (първата любов и първо гадже на принца) в двореца. За нещастие Елиар се удавила в един басейн на двореца. Тази трагедия направила Изолдор по-силен. Той станал по-самостоятелен и решил да не се подчинява сляпо на майка си.

Малко след смъртта на Елиар на Хапес дошла дипломатическа мисия от Новата република. Новата република иска колкото се може повече планети да се присъединят към нея. Управляващите на Новата република искат консорциума Хапес и неговите територии да се присъединят към Новата република. Ето защо съвета на Новата република изпратил дипломатическа мисия до планетата Хапес. В състава на мисията е принцеса Лея Органа. Изолдор видял Лея и се влюбил в нея. Та’а Чум решила принца и Органа да се оженят. По този начин Хапес ще стане съюзник на Новата република.

Когато Изолдор посетил планетата Корускант (столица на Новата република) делегацията от Хапес връчила на Лея шестдесет и три подаръка. Всеки подарък е изпратен от шестдесетте и три планети, които консорциума управлява. Принцът предложил Органа да се омъжи за него. Много от политиците на Корускант искат Лея да приеме. Съюзът с Хапес е необходим на Новата република.

Хан Соло (гаджето на Органа) завел принцесата на планетата Датомир. Там Соло предложил на Лея да се омъжи за него. Изолдор обаче не се отказвал от борбата. Той заедно с Люк Скайуокър (брата на принцесата) отишъл на Датомир.

Общественото устройство на Датомир е такова каквото и на Хапес. И на двете планети управляват жените, а мъжете служат само за разплод и за работа. На Датомир живеят датомирските вещици, които усещат Силата. На Датомир принцът срещнал вещицата Тенениел Джо. Изолдор се влюбил в Тенениел. Принцът казал, че ще направи Джо кралица майка. След това Изолдор и Тенениел се върнали на Хапес. Там принцът обвинил майка си, че е наредила да убият Калан и Елиар. Та’а Чум одобрила брака на сина си. Тя дала своето наметало на Тенениел. По този начин Чум се оттеглила от поста кралица майка. Кралица майка станала Джо.

Тенениел Джо

От връзката между Изолдор и Тенениел се родила Тенел Ка (тяхната дъщеря). Двамата родители отгледали и възпитали детето си съгласно традициите на Датомир и Хапес. Понеже дъщеря им усеща Силата, Изолдор и Тенениел изпратили Тенел Ка в джедайската академия на Люк Скайуокър. Джо иска нейната дъщеря да върви по свой собствен път. Принцът обаче подготвил Тенел Ка да бъде следващата кралица майка.

Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката, Новата република помолила консорциума Хапес за помощ. Управителя на Вергил отхвърлил искането на Новата република. Той предизвикал Изолдор на дуел на честа. Ако принцът изгуби тогава Хапес ще остане неутрален във войната между Новата република и Юзан Вон. Изолдор победил в дуела.

Флотата на Хапес помогнала на войските на Новата република. Край планетата Фондор обаче флота на консорциума и силите на Новата република са разбити от Юзан Вон. Изолдор оцелял и се завърнал на родния си свят. Там принцът разбрал, че чрез Силата жена му е усетила разгрома край Фондор.

Въпреки че вече не е кралица майка Та’а Чум е разтревожена. Тя се страхува, че Юзан Вон ще опустошат територията на консорциума Хапес. Според Та’а начело на Хапес трябва да застане по-опитна и по-войнствена кралица майка. Ето защо Чум наредила да убият Тенениел. След смъртта на Джо, Та’а желае да ожени Изолдор за Джейна Соло. Желанието на Чум не се осъществило.

Принцът разбрал, че зад убийството на Тенениел седи Та’а. Тогава Изолдор хвърлил Чум в затвора. Кралица майка на Хапес станала Тенел Ка.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.